Kontaktirajte nas

Zaboravite skupe pozive i putovanja na sastanke. Imate li čestu potrebu za sastancima, Skype for Business uštedjet će vaše vrijeme i novac.

Ako ste vlasnik male, srednje ili velike tvrtke i surađujete s dislociranim tvrtkama a pri tom mislimo na one u drugim gradovima i državama, te imate čestu potrebu za sastancima, videokonferencije su idealno rješenje za vaše poslovanje. Tradicionalni način obavljanja poslova koji uključuje česta putovanja, visoke troškove i gubitak dragocjenog vremena potrošenog na put postaju prošlost. Uz pomoć videokonferencije vaši partneri i suradnici stižu na sastanak uz samo nekoliko klikova. Ušteda vremena i novca uz ovakav način rada je evidentna.

Videokonferencije se sve češće koriste i u svrhe obrazovanja. Zahvaljujući videokonferenciji liječnici s raznih strana svijeta mogu pratiti nove, revolucionarne, operacije bez da napuste svoje radno mjesto, a time ostvaruju i značajnu uštedu zdravstvenom sustavu. Studenti također mogu slušati predavanja i kolegije gosta predavača koji će sigurni smo lakše izdvojiti vrijeme za videokonferenciju nego li putovanje u drugi grad ili državu. Bez obzira je li vaša kompanija mala ili velika, novac i vrijeme najvažniji su resursi svakog posla. No, upravo ti resursi zadaju glavobolje jer novca i vremena nikad dosta. Kompanije konstantno traže nove načine za uštedu stoga se često umjesto poziva šalju emailovi, kako bi se uštedjelo na telefonskom računu posebno ako se zove inozemstvo.

Veliki broj kompanija danas se okreće korištenju Skypea, jednom od najboljih alata za online komuniciranje. Skype koristi više od 30 milijuna ljudi diljem svijeta a svojim brojnim uslugama poput video poziva, jeftinih poziva u inozemstvo te instant poruka  pomaže vlasnicima kompanija da smanje troškove poslovanja.

Ako još niste sigurni treba li vašem poslovanju Skype, u obzir uzmite ove pogodnosti

1. Cijena. Korištenje Skypa za kontaktiranje drugih Skype korisnika je besplatno. Štoviše na ovaj način možete organizirati online sastanke ili pak intervjue s potencijalnim klijentima ili kandidatima za posao u vašoj tvrtki. Skype nudi i opciju besplatnog korištenja videokonferencije. Možete i pozvati svoje kontakte s kojima često komunicirate da se pridruže Skype zajednici te na taj način uštedjeti na telefonskom računu.  Za ove usluge Skype ne zahtijeva mjesečni pretplatu. Ako pak komunicirate s klijentima i kolegama putem fiksnih linija ili mobilnih uređaja nudi vam se opcija plaćanja prema korištenju, ili pak pretplata na paket “Poslovni Skype” (Skype for Business) koji vam nudi jeftine pozive izvan države i prema mobilnim uređajima.

2. Kontrola troškova. Praćenje troškova vaše kompanije od iznimne je važnosti. Koristeći Skype Manager možete lako upravljati svojim računima. Napravite račune za sve vaše zaposlenike, izradite plan naplate te pratite koliko se uistinu troši. Ovako će te najbrže uvidjeti gdje  se najviše troši i gdje se može uštedjeti.

3. Putni troškovi. Uspješna komunikacija s klijentima i poslovnim suradnicima diljem svijeta ključ je uspjeha svakog posla. No, uspješna komunikacija iziskuje troškove. Plaćanje skupih zrakoplovnih karata, goriva za automobile, smještaj za zaposlenika i dnevnice, sve to utječe na profitabilnost kompanije. Vrijeme provedeno na putu, znači manje vremena za obavljanje poslovnih zadataka. Skype neće eliminirati vaše potrebne za poslovnim putovanjima, no pomoći će vam da smanjite potrebu za istima. Usluga video poziva odlična je alternativa klasičnim sastancima. Zadržava personalizirani pristup unutar vašeg radnog vremena i iz vašeg ureda, čime ne trošite dragocjeno vrijeme i novac. Postoji i mogućnost grupnog poziva koji dopušta uključivanje čak deset korisnika u video sastanak.

4. Kontakt s kolegama i klijentima. Od iznimne je važnosti da timovi uključeni u projekt mogu brzo i jednostavno kontaktirati jedni druge. Instant Messaging omogućuje učinkovito komuniciranje među kolegama. Koristeći ovu uslugu vaši zaposlenici mogu pratiti napredak članova svog tima, postavljati upite ili pak slati dokumente jedni drugima putem opcije prijenosa dokumenata. Jeftini pozivi i videopozivi osiguravaju vašem biznisu brzu i učinkovitu komunikaciju gdje god se bili. Vaš ured postaje mobilan, a poslove obavljate u pokretu.

5. Kvaliteta poziva. Ako pamtite Skype sa samog početka u pravu ste, pozivi su bili loše kvalitete, stoga ova opcija nije bila dobra za poslovno korištenje. Danas su stvari znatno drugačije. Ako je vaša internet veza stabilna poziv neće biti prekinut, a zvuk je kristalno čist. Ako jedan od korisnika koji sudjeluje u pozivu ima slabiju internet vezu Skype će o tome upozoriti sve prisutne kako bi im nagovijestio mogućnost prekidanja poziva.

6. Rad na daljinu. Rad izvan ureda je sjajan, ali isto tako ne utječe najbolje na timski rad. Kad zaposlenici dolaze u ured jednostavno je pratiti njihov rad, napredak,  timski rad jer također jednostavniji jer se svi nalaze u istoj prostoriji. Kod poslovanja na daljinu lako se izgubi kontakt sa zaposlenikom i nestaje “prijateljski” odnos. Zaposlenici također osjećaju slabiju povezanost s kolegama kada sjede sami u svom dnevnom boravku gledajući samo u monitor umjesto u nasmiješena lica suradnika. Video vraća dio te interakcije.

Poslovni Skype ili Skype for Business

Skype for Business daje čak i najmanjim tvrtkama pristupačan način upravljanja timovima koji rade na daljinu. Microsoft je integrirao ovu fleksibilnu i jednostavnu uslugu video i audio konferencije izravno u paket Office 365 (Paketi Business Essentials, Business Premium, Enterprise E1 i Entreprise E3). Prednosti su izvanredne jer vam jedan klik omogućuje slobodno komuniciranje putem instant poruka, audiozapisa, videozapisa i emaila. Nećete morati upravljati s više aplikacija; sve što trebate je pod jednim krovom. Skype for Business također je vrlo “user-friendly”, a još jedna prednost je prenosivost. Možete ga koristiti na mobilnom telefonu ili bilo kojem digitalnom uređaju sve dok imate internet vezu. To vam omogućuje da radite s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku. Ovo je velika prednost za male i srednje tvrtke koje žele poboljšati produktivnost.  Jedna od najkorisnijih značajki ove platforme je videokonferencija. Uspostava telefonskog ili video sastanka je jednostavna; možete zakazati sastanak s bilo kim, bilo gdje. Videokonferencija kao alat je osobito važna za poboljšanje veza između timova koji su dislocirani ili na putu. Pozive možete snimati i arhivirati ih. Skype for Business je pristupačan za sve tvrtke. Nudi neke od najboljih alata za poboljšanje komunikacije s klijentima i internim timovima, čineći ga pravim izborom za tvrtke u pokretu s raspršenim timovima.

  • Chat i instant messaging – vrijedni alati za komuniciraju sa  kupcima, dobavljačima i zaposlenicima.
  • Video konferencija – za 3 do 10 sudionika, smanjuje troškove povezane s putovanjima i smještajem
  • Screen Share – olakšava prezentacije, sastanke, lekcije i daljnje učenje u stvarnom vremenu
  • Pokazatelji prisutnosti – prikazuje kontakte ili oglašava vašu dostupnost na mreži
  • SMS tekst – slanje SMS poruka s računala
  • Kompatibilnost – radi na gotovo svim uređajima; računala, tableti, pametni tv
  • Integracija s CRM i Outlook – prepoznavanje ID pozivatelja može otvoriti relevantnu datoteku ili kontakt.

U moru opcija i usluga koje vam obećavaju uštedu vremena i novca, nije čudno da se pitate koliko koristi imate od određene usluge. No nakon svega navedenog, nema sumnje, posjedujete li malu ili veliku tvrtku, odvjetnički ured, kliniku, sveučilište, startup i slično,  Skype for Business je odličan izbor za vas.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.