Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Platforma koja pomaže izraditi web stranicu za početnike bez prethodnog iskustva, a ujedno sadrži i alate koje koriste i stručnjaci, jedna je od najkorištenijih posljednjih godina.

Iako je WordPress platforma nastala primarno s ciljem pisanja blogova, petnaest godina nakon razvila se u kvalitetan CMS (Content Management System) sustav koji omogućava korisnicima jednostavno upravljanje sadržajem na vlastitim web stranicama. 74.6 milijuna web stranica koje koriste upravo WordPress dovoljan su dokaz o popularnosti ali i kvaliteti ove platforme. Koristeći tisuće pluginova, widgeta i sličnih opcija, WordPress je limitiran samo vašom maštom i tehničkim mogućnostima, a za korištenje vam treba web hosting paket i “malo” vremena.

Kako bi svaka stranica bila drugačija od ostalih, brinu se oni koji izrađuju predloške za WordPress. Postoje mnogi izvori koji bi vam trebali  olakšati pronalazak onog pravog.

Uistinu ih ima mnogo, te ćete bez problema naći ono što vam treba. Uvijek je bitno predloške prilagoditi svojim potrebama, primjerice nema razloga za ulaganje u predloške ukoliko radite osobnu stranicu ili jednostavan blog.

wordpress-website

 

WordPress.org jedna je od takvih stranica. Na njoj ćete pronaći više od 2000 predložaka, a pretraživanje je vrlo jednostavno.

 

 

free-wpthemes-website

FreeWPThemes – umjesto da gubite vrijeme pretražujući tone prijedloga za predložak, tražilica na ovoj stranici to čini brzo i efikasno. Na vama je samo da joj zadate ključne pojmove.

 

 

wpexplorer-website

WPExplorer – iako ne nudi pregršt besplatnih predložaka, tražilica im je vrlo elegantna i jednostavna za korištenje, a to je ono što možda tražite ukoliko nemate previše slobodnog vremena. Prednost ove stranice je i što svaki predložak možete vidjeti preko cijelog ekrana.

 

 

just-free-themes-website

JustFreeThemes.com ime stranice govori dovoljno. Više od 500 besplatnih predložaka koji su vam dostupni bez da morate otvoriti korisnički račun ili se logirati na stranicu. Predlošci su čisti, pregledni i većina će izgledati odlično za svaku web stranicu.

 

 

Nakon upoznavanja s WordPressom ubrzo ćete shvatiti zašto bi upravo na ovoj platformi trebala biti izgrađena vaša web stranica. Toliko je jednostavan da ga svi mogu koristiti. Čak i ako nemate iskustva u dodavanju novih stranica, objavi sadržaja, formatiranju teksta, uz njihove alate posao će vam biti olakšan. Nad svojim sadržajem imate potpunu kontrolu, a na vama je da odlučite kome ćete što dopustiti prilikom uređivanja određenih segmenata i utjecaja na web dizajn. Od administratora do “običnog” korisnika određujete razinu pristupa za svakog pojedinca, a sve ovisi o vašoj želji. Stranici također možete pristupiti i njome upravljati bilo kad i bilo gdje, potrebna vam je samo internetska veza i lozinka. Kada je o web dizajnu riječ, govorimo o tisućama dostupnih predložaka i velikom broju besplatnih. Ako niste zadovoljni onim koji ste odabrali možete ga zamijeniti u bilo kojem trenutku, a za to vam ne treba posebno znanje već je riječ o alatu za početnike. Želite li imati slike, videa ili se povezati s društvenim mrežama bez brige i na to su mislili.

WordPress platforma odlično je prihvaćena od strane internet pretraživača, na korisnicima je samo da upišu adekvatne naslove i opise tekstova kako bi Google i ostali mogli brzo indeksirati novi sadržaj. Napomenimo i to da WordPress platforma ima široku podršku zajednice, te da je uz brojne jezike dostupna i na hrvatskom. Ukoliko još uvijek nemate web stranicu ili mislite da su za pokretanje iste potrebne hakerske vještine, korištenje WordPressa brzo će vam promijeniti mišljenje, poglavito bavite li se nekim od sljedećih poslova ili usluga:

TURIZAM - portali za putovanja, turistička agencija, privatni iznajmljivači, mali hoteli
Želite li stvoriti portal o putovanjima ili imate hotel koji zahtijeva online rezervacije,  WordPress plugin zvan Booking System Pro pomaže vam da jednostavno stvorite web stranicu s integriranim rezervacijskim sustavom koji će spriječiti pojavu duplih rezervacija i neugodnosti.
ZDRAVSTVENE I KOZMETIČKE USLUGE
Omogućite svojim klijentima rezervaciju termina u nekoliko jednostavnih koraka, a ujedno im približite i svoje usluge. Uz fotografije poput onih prije i poslije tretmana zagolicat ćete maštu i onih koji možda o tretmanu dotad uopće nisu razmišljali, ali i uvjeriti potencijalne klijente kako vam se bez brige mogu prepustiti u ruke.
OSOBNE WEB STRANICE - fotografi, glazbenici, dizajneri
WordPress je prikladna platforma za dizajnere, fotografe i druge kreativne stručnjake za izgradnju portfeljnih web stranica. Platforma pruža korisne pluginove kao što je Galerija Envira koja pomaže u stvaranju galerije slika. Svu svoju kreativnost možete predstaviti s lakoćom u par koraka.
BLOG - putni, modni, gastro vodiči
Jedna od najčešćih primjena WordPress platforme je stvaranje bloga. Postoje razni besplatni i plaćeni predlošci uz koje u nekoliko minuta možete postaviti svoj prvi tekst i proglasiti se blogerom. Uz par informacija o vama, nekoliko dobrih fotografija i temom koja prati tematiku o kojoj pišete – sve je gotovo u nekoliko klikova.
MULTIJEZIČNA PODRŠKA
Mnogi vlasnici tvrtki traže platforme koje mogu pomoći u stvaranju web-lokacija koje su višejezične. To je bitno za velike tvrtke koje žele biti aktivne na globalnom tržištu, a WordPress nudi jednostavan prijevod na brojnim jezicima, bez mnogo dodatnog ulaganja.

wordpress-kreiranje-web-stranice-upute-za-pocetnik

Lista poslova kojima WordPress može postati najbolji prijatelj svakog laika, ali i profesionalca je brojna, a uz par savjeta iz dostupnih YouTube tutorijala i sami možete lako izgraditi stranicu za početnike. Potrebno je samo malo strpljenja i mašte i ovaj korak pri pokretanju posla će umjesto napornog zadatka postati zabava.

  1. Odaberite predložak web stranice

Pazite na Vašu nišu, odaberite predložak koji vas doista zanima te Vam se njegovo ažuriranje neće činiti grozomornim zadatkom. Postoje tisuće besplatnih ali i onih koje se naplaćuju. Vi najbolje znate koji Vam trebaju.

  1. Odaberite naziv domene

Treba se odnositi na vašu nišu i biti lako pamtljiv, a veliku ulogu igra i odabir ekstenzije – besplatni .hr uvijek možete dobiti ako se ime vaše domene poklapa s imenom vaše tvrtke, no osim sveprisutnog .com danas ima niz domena poput: .me, .photos, .today, .tips, .mobi, .camp…. zato svakako potražite ono što vam najbolje odgovara vašem konceptu i ciljevima.

  1. Odaberite pružatelja hosting usluga

Ovisno o vašim potrebama kada je u pitanju virtualni prostor, potražite pružatelja koji nudi paket najbliži vašim potrebama. U obzir uzmite i eventualnu mogućnost širenja u budućnosti, kako bi bili sigurni da jednog dana neće biti prisiljeni seliti podatke zato što je vaš sadašnji pružatelj usluge limitiran.

  1. Konfigurirajte priključke (pluginove)

Priključci stranicu obogaćuju korisnim značajkama i alatima za vaše posjetitelje. Na početku ih nećete imati ili trebati mnogo ali s vremenom ćete sve češće pronalaziti pluginove koji su korisni za vašu stranicu.

  1. Završite administrativne stranice

Možda zvuče dosadno ili suvišno, ali rubrike poput Kontakt, O nama, Uvjeti korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti su itekako bitne stavke – nemojte ih preskakati i naglasite svaku od njih za koju zakon to zahtijeva.

  1. Objavite i objavljujte sadržaj

Stranice mogu biti vizualno bogate ili predstavljati estetski minimalizam, ali bitnije od svega je redovito dodavanje novog sadržaja. Odlučite se za učestalost objava i držite se zadanog rasporeda, kako bi naučili svoje pratitelje na određeni ritam, ali i osigurali dobru poziciju na internetskim tražilicama.

  1. Ne zaboravite na marketing

Pobrinite se da stranice imaju relevantne ključne riječi u naslovu, opisu i tekstu. Promičite stranicu na društvenim mrežama, forumima i koristite se newsletterom, a za svaku od promotivnih metoda koju izaberete napravite i vlastiti landing page, za što uspješniju konverziju i praćenje rezultata.

  1. Redovito radite backup web stranice

Sadržaj je najvrjednija stvar na vašoj web stranici stoga je ovo točka koju kopirajte u korake 9 i 10. Nestane li sve što se mjesecima ili godinama marljivo skupljali i objavljivali, mogli bi požaliti.

I to je to, na vama je da razvijete još jednu vještinu koja je napretkom tehnologije postala jednostavnija no ikad. WordPress vas čeka.

Web prostor kao poduzetnička platforma ovog doba, neizostavan je element za vašu konkurentnost i vidljivost na tržištu.
Budite dostupni klijentima od 0-24, 365 dana u godini!

Trebate registrirati internet domenu ili kvalitetan i pouzdan web hosting?

Saznajte više

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.