Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Gradska vijećnica u Beču prestižno je mjesto na kojem se 27. i 28. ožujka 2017. godine održava događaj M2M/IoT Forum CE posvećen internetu stvari (IoT) i komunikaciji između strojeva (M2M).

Glavne točke događaja uključuju 20 primjera primjene IoT-a i M2M-a u stvarnom životu uz sudionike iz 20 zemalja. Objasnit ćemo Vam zašto ne smijete propustiti najveći forum u srednjoj Europi na temu M2M-a/IoT-a i otkriti što će se sve moći vidjeti tijekom dvodnevnog događaja.

„Inovacije s IoT-om” tema je ovogodišnjeg događaja M2M/IoT Forum CE. Namjera je da Vas se u okviru te teme izravno pozove na razmatranje svih aspekata interneta stvari. Umrežavanjem strojeva i opreme u konačnici se svakom društvu, programeru i poduzetniku nudi prilika za stvaranje novih proizvoda i usluga te im se omogućuje povećanje konkurentnosti ili otvaranje potpuno novih priljeva prihoda.

Prevladavanje nepovjerenja prema M2M-u i IoT-u

Posjet događaju M2M/IoT Forum CE 2017 zasigurno će Vam pomoći u prevladavanju prepreka koje Vas još uvijek sprječavaju u potpunoj primjeni tehnologija IoT-a. Primjerima iz stvarnog života, radionicama i prezentacijama projekata koji su već provedeni u velikom broju različitih područja pokazat će se da uvođenje IoT-a nije kvantna fizika. Projekti su osmišljeni tako da Vam se olakša ulazak u taj novi svijet, dok će vrhunski govornici u brojnim prezentacijama dati pregled nekih od budućih izgleda te fascinantne tehnologije. Na primjer, Scott Amyx iz tvrtke Amyx+ objasnit će kako IoT može biti preduvjet za inovacije, dok će Nils Müller, osnivač tvrtke Trend One, podijeliti svoja stajališta o ulozi IoT-a do 2026. godine.

T-Mobile Austria predstavlja primjere iz stvarnog života u nekoliko područja

Deutsche Telekom i T-Mobile Austria vodeći su partneri događaja M2M/IoT Forum CE, a navedena im je tema vrlo bliska. T-Mobile zapravo funkcionira kao čvorište M2M-a za grupu Deutsche Telekom u Europi. Tijekom događaja M2M/IoT Forum CE 2017 T-Mobile Austria na svojem će štandu demonstrirati i pokazati neke praktične primjere tehnologije opisane u nastavku.

Pametno parkiranje

T-Mobile Austria i Huawei instalirali su senzore na pet parkirališta ispred T-Mobileove trgovine smještene u T-Centru na bečkom Rennwegu i povezali ih bežičnom mrežom u skladu s novim standardom uskopojasnog IoT-a (NB-IoT). Zahvaljujući primjeni te tehnologije parkiralište „zna” je li dostupno vozačima koji traže mjesto za parkiranje ili nije.

Inteligentne posude za otpad

Hrvatska tvrtka Ecomobile razvila je novi slučaj upotrebe za pametne gradove u suradnji s lokalnim društvom kćeri Deutsche Telekoma. Sustav mjeri popunjenost posuda za otpad i pruža informacije u stvarnom vremenu društvima za zbrinjavanje otpada, koja zahvaljujući tome mogu učinkovitije planirati zbrinjavanje otpada i tako uštedjeti troškove. Nekoliko zajednica u Hrvatskoj već je uvelo taj sustav.

Samodostatni podignuti rasadnici

Start-up Smartgreen solutions iz Beča upotrijebio je rješenje IoT-Box koje je razvio T-Mobile Austria za razvoj inteligentnih podignutih rasadnika. Korisnici mogu pratiti „pametni rasadnik” služeći se aplikacijom te mogu postaviti sustav tako da se rasadnik automatski navodnjavanja ako je to potrebno. Pametnim rasadnikom pokazalo se i kako se IoT-om može pridonijeti razvoju ekoloških i učinkovitijih radnih metoda u poljoprivrednom sektoru.

Informacije o razinama popunjenosti SMS-om

T-Mobile Austria i Wikon, tvrtka specijalizirana za M2M, iskoristit će forum kako bi pokazali kako praćenje i očitavanje informacija o razinama popunjenosti i podataka o potrošnji na daljinu mogu biti troškovno učinkoviti. SMS i ovdje ima važnu ulogu kao informacijski kanal.

IoT dovodi do promjene poslovnih procesa

Dana 27. ožujka Maria Zesch, glavna direktorica za korisničko iskustvo društva T-Mobile Austria, razgovarat će o „IoT-u u poslovanju” s tri druga stručnjaka. Na tom sastanku visokog profila ispitat će se argumenti u prilog poslovnim procesima u okviru kojih je omogućen IoT i kako se njima treba upravljati.
Na tri istodobna sastanka tržišni lideri i stručnjaci usredotočit će se na teme koje uključuju tehnologiju Industry 4.0, IoT na poslu (IoT@work), povezanu mobilnost, prijevoz i logistiku, pametne gradove, zdravlje i nosive predmete, komunalne usluge, pametan dom i pametnu poljoprivrednu djelatnost.

Nije uvijek očito kako određeno društvo može ostvariti korist od povezivanja predmeta s internetom. Istodobno se zahvaljujući M2M-u i IoT-u otvaraju brojne prilike o kojima možda još niste razmišljali. Stoga ne propustite ovu priliku za proširenje svojih vidika razmjenom informacija sa stručnjacima i korisnicima u neformalnom okruženju.

Autor: Marcel Henrich
Voditelj za tržište u području upravljanja odnosima s korisnicima, marketinga za poslovne korisnike i M2M usluga, T-Mobile Austrija

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.