Kontaktirajte nas

Prije nego što vi sami odete na odmor, pošaljite i vašu dokumentaciju u neke sigurnije “krajeve”.

S ljetnim mjesecima svi polako prelazimo u “slow mode. Radni tempo nam usporava i misli nam lutaju na plažu ili u neke ležernije “krajeve”. Posljednja stvar o kojoj želite razmišljati na odmoru je o poslovnoj dokumentaciji, što je posve logično i razumljivo. Međutim…

Samo se nakratko zaustavite i razmislite. Koliko je vaših poslovnih podataka spremljeno elektronički? Financijski podaci? Prezentacije? Fotografije? Ugovori s klijentima? Važni mailovi? Koliko ste samo vremena izgubili kreirajući sve te dokumente?

Sad zamislite da svi ti podaci nestanu u sekundi, bilo zbog neke hardverske greške (ako uzmemo u obzir da je prosječan vijek trajanja jednog hard diska 5-15 godina, pitanje koje treba postaviti nije “hoće li se hard disk pokvariti”, već “kad će se to dogoditi), bilo zbog nekih od 10 najčešćih prijetnji koje svakodnevno vrebaju, elementarne nepogode ili neke slučajne nezgode.

Sve dok se ne dogodi neka od gore navedenih stvari,  vjerojatno se nećemo sjetiti backupirati (tj. sigurnosno pohraniti) svoje podatke. Sve je to, nažalost, dio našeg života i poslovanja no, srećom, na njih možemo utjecati.

Što možete učiniti da sačuvate svoje podatke?

Bez brige, trebate ih samo pravovremeno backupirati.

Backup (sigurnosna kopija) ili proces backupa odnosi se na kopije ili kopiranje podataka sa svrhom da se iz tih kopija podaci mogu vratiti u slučaju kada se originali oštete i/ili postanu nedostupni.

Prije nekoliko godina spremali smo podatke na CD-ove i DVD-ove, što se pokazalo kao dosta kompliciran način budući da je zahtjevao ručan odabir i spremanje pojedinačnih mapa i datoteka, poseban softver i popratnu brigu “imam li dovoljno mjesta za pohranu”. Njih su zamijenili novi prijenosni uređaji za pohranu podataka poput “vanjskih diskova”, USB-i i serveri, kao možda najskuplja inačica.

 

Kako biste bili sigurni da će vaši podaci zaista biti sigurni,  razmislite o ovim opcijama:  eksterni hard disk i backupu podataka u Cloudu.

  1. Eksterni hard disk

Ovisno o tome koliko podataka trebate pohraniti, eksterni disk može biti jeftino i jednostavno rješenje. Za pokusnog kunića možete nabaviti onaj koji će imati cca 3 terabajta memorije (3 TB) što je više nege dovoljno prostora za potrebe manjeg biznisa.  Najveći nedostatak ove opcije jest ta što i sam eksterni hard disk treba svoj backup, budući da se nalazi odmah pored vašeg računala, ili barem u istoj prostoriji gdje i računalo/laptop. Pa kad ste odsutni,  lopovi (ili elementarna nepogoda) jednostavno mogu uzeti vaš eksterni hard disk kao i vaše računalo ili laptop.

  1. Backup podataka u Cloudu

Ako ipak želite neko modernije i manje naporno rješenje, razmislite o spremanju podataka online, u Cloudu, uz koji uvijek imate sigurnosnu kopiju vaših podataka, budući da su pohranjeni na sigurnim serverima.  Korištenje je jednostavno, backup je automatski i  U slučaja kvara računala, mobitela ili tableta nećete izgubiti dokumente, već će oni i dalje biti sigurni i vama dostupni. Za pristup vam je dovoljna samo veza s internetom.

backup-podataka-prije-godisnjeg-odmora

Pokušajte se osloniti na jedno od  rješenja koje je u svijetu već postalo standard u poslovanju:

1) Cloud Storage

2) Cloud Backup 

Odmor je, kao što sama riječ kaže – vrijeme za bijeg od stresa i svakodnevnih briga, stoga se potrudite da vaši podaci, prije i poslije odmora, budu i ostanu sigurno spremljeni!


cloud security
Cloud Storage
 
aplikacija omogućuje spremanje vaših datoteka u Cloud online mjesto te omogućuje pristup vašim datotekama putem računala, tableta ili mobitela. Velike dokumente s kolegama možete dijeliti putem linka te vam je osigurana sigurnosna kopija svih spremljenih dokumenata na diskovima u HT podatkovnom centru. Uslugom se jednostavno upravlja i povećava ili smanjuje diskovni prostor, broj korisnika, određivanje njihovih prava i sl.

Početnih 5GB prostora dobivate besplatno, a imate li potrebu za više prostora dodatni prostor plaćate vrlo povoljno. Usluga se plaća koliko se koristi – bez ikakve ugovorne obveze.

Cloud Backup, s druge strane, omogućava automatiziranu pohranu sigurnosnih kopija koje se nalaze na različitim uređajima (stolnim računalima, laptopu, tabletu i sl.) na sigurno mjesto i upravljanje svim postavkama putem jednog mjesta. Namijenjena je svim poslovnim korisnicima kojima je potrebna kontinuirana pohrana podataka i koji su u svakom trenu dostupni za vraćanje u slučaju potrebe.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.