Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Posvetite se blagdanskoj prodaji bez stresa.

Stiže nam najljepše doba u godini kojem se vesele i kupci i prodavači. Prodavači, jeste li pripremili sve za ovogodišnju blagdansku prodaju?

2014. je godine blagdanska potrošnja završila na 11 milijardi kuna*.

Bez brige, još stignete nadoknaditi neke stvari. Neovisno jeste li među onima koji su se za blagdane krenuli pripremati na vrijeme ili čekaju zadnji tren, ovih par jednostavnih stavki u nastavku podsjetit će vas da provjerite jeste li osigurali sve potrebne elemente za uspješnu blagdansku prodaju.

Ostanite organizirani

Za vrijeme blagdanske strke, ovo je definitivno jedna od ključnih stvari koje morate savladati. Nemojte stvarati paniku jer nikome neće biti ugodno – niti zaposlenicima niti kupcima, a i ta panika se može preduhitriti uz sljedeće korake:

 1. Poznata uzrečica “Manje je više” u ovom razdoblju ne vrijedi. Pobrinite se da imate dosta zaliha kako ne biste ostali bez njih tik prije Božića. 
 2. Razmislite o ukupnom blagdanskom periodu i predvidite sve procese u prodaji, a zatim napravite raspored aktivnosti te raspodijelite zadatke i vrijeme potrebno na obavljanje istih. Iako postoje hitni slučajevi i situacije koje nećete moći predvidjeti, pripremajući raspored aktivnosti i zadataka, nećete morati brinuti o tome kasnije kad ćete biti zatrpani klijentima i narudžbama.

  Savjet više:
   
  Pročitajte koje zadatke možete delegiratiIstražite i potražite pomoć poslovnih aplikacija, od onih koje imaju sve za vođenje i analizu poslovanja, do onih za praćenje ljudskih resursa, kao i onih marketinških za praćenje aktivnosti na društvenim mrežama.

  pokloni

 3. Pripremite posebne ponude i prigodna pakiranja. Složite i prilagodite posebne blagdanske pakete kako bi dodatno potaknuli zainteresirane da ih kupe kao poklone za prijatelje i obitelj.
  Manja poduzeća često moraju naplatiti više od većih za iste proizvode, no to ne znači da ćete izgubiti klijente. Pripazite da ih privlačno zapakirate i u paket ubacite neki dodatni znak pažnje. Nerijetko upravo ovakvi paketi mogu od slučajnih stvoriti trajne kupce, a osim toga ovakve pakete možete prodati po višoj cijeni od individualnih proizvoda i time zaraditi više. Isto tako, provjerite kojih artikala imate previše i ponudite ih po nižoj cijeni.
  Osim toga, ako vaš računovodstveni program indicira da imate slobodnog prostora u svom budžetu, svakom klijentu koji ostvari kupnju u prosincu možete dati određeni popust za kupnju u siječnju, čime ste si već osigurali prodaju u narednoj godini.
 4. Ponudite svom kupcu besplatne primjerke ili nešto dodatno poput besplatnog umotavanja poklona, produženog jamstva…
  Savjet više: Pročitajte kako nagraditi svoje kupce i zadržati ih zauvijek 🙂

Prema neovisnim istraživanjima, 80 posto hrvatskih građana spremno je izdvojiti nešto više novca ako se radi o hrvatskom proizvodu! (Izvor)
Pripremite financije

Pripremite svoj budžet za uspone i padove koji će uslijediti. Blagdanski period predstavlja uspon u prodaji, no siječanj je poznat kako period s manjom kupnjom. Zato tokom blagdanskog perioda razmislite o potencijalnim dodatnim troškovima i uvrstite ih u svoj financijski plan: Hoćete li organizirati kakav domjenak za svoje partnere i zaposlenike? Bonusi ili božićnice za zaposlenike?

Savjet više: Za lakše praćenje financija u poduzeću potražite pomoć u ovim aplikacijama.

Provjerite imate li sve za fiskalizaciju

Obveznik ste fiskalizacije? Nemojte da vas Porezna uprava ulovi nespremnima!
Svi obveznici fiskalizacije, neovisno o načinu naplate računa, moraju sukladno Zakonu o fiskalizaciju u prometu gotovinom prilagoditi sadržaj i način numeriranja računa, donijeti interni akt kojim se propisuju podaci bitni za dodatni sadržaj računa, način numeriranja te prepoznavanje osobe zadužene za izdavanje računa i naposljetku, istaknuti upozoravajuću naljepnicu o obvezi uzimanja/izdavanja računa.

Provjerite imate li sve za fiskalizaciju, a ako ste u potrazi za boljim uređajem za fiskalizaciju, olakšajte si izdavanje računa uz Mini fiskalnu blagajnu jer u jednom uređaju dobivate blagajnu, pisač, internetsku vezu, prihvat kartica i aplikaciju jednostavnu za korištenje s mogućnošću nadogradnje mobilnim izdavanjem karata.

ht-mini-fiskalna-blagajna

Odaberite Mini fiskalnu blagajnu te ostvarite popust od 50% na prvih 6 mjesečnih naknada!

Saznajte više

ICT I CLOUD USLUGE

POKRENITE VAŠE POSLOVANJE I POSLUJTE U OBLAKU

Saznajte više

Komentirajte