Kontaktirajte nas

Izrecitirani savršeni odgovori možda zvuče kao dobra priprema za razgovor za posao, no istina je u stvarnosti mnogo drukčija. Evo kako možete biti nesavršeno savršeni za svoj novi posao!

Razgovori za posao uvijek su stresni. Bez obzira koliko puta prolazili istu ili sličnu proceduru, mala doza nervoze uvijek je prisutna, bilo pozitivna ili negativna. Uostalom, ulazite u sobu s posebnom namjerom da uvjerite drugu osobu ili nekoliko njih da ste kvalificiraniji od bilo koga drugog s kim razgovaraju. Velike je vjerojatnost da razgovaraju s doista mnogo kandidata i već je to samo po sebi dovoljno za lagani napadaj panike. No nije sve izgubljeno. Odlazak na intervju s potrebom da budete savršeni najvjerojatnije će vas samo učiniti bespotrebno napetima. Ako to nije vaše uobičajeno držanje, činite medvjeđu uslugu sebi i voditelju intervjua. Umjesto da im pokažete kako bi bilo raditi s vama i kako možete pridonijeti timu, vaša potreba za savršenstvom iskrivljuje vašu osobnost. I dok je nervoza uobičajena, odlazak na intervju znajući da je u redu biti svoj. Ako ništa drugo, pretvaranje da ste netko drugi samo će vas potencijalno dovesti do posla ili tvrtke koja vam nimalo ne odgovara i u kojoj ćete potencijalno biti nesretni.

Budite autentični i iskreni – budite svoji

Nakon što se izborite s vlastitim živcima, prođite kroz svoje radno iskustvo i izvucite relevantna znanja i vještine o kojima želite razgovarati. Koliko god vam se to činilo pametno, nemojte previše uvježbavati svoje odgovore. Želite zvučati samopouzdano i staloženo, a ne samodopadno i umjetno. Iskusni voditelji razgovora za posao uvijek znaju kada izgovarate odgovor za koji mislite da žele čuti i da ste vježbali već milijun puta. Nitko ne želi raditi s robotom, stoga imajte na umu natuknice o temama o kojima želite pričati, umjesto da pamtite duge i komplicirane rečenice koje ne zvuče prirodno. Najvažnije je zapamtiti da tvrtka želi zaposliti osobu koja ima potrebne vještine i iskustvo, ali i osobnost kojom će se uklopiti u poslovnu kulturu i tim. Ako kojim slučajem tvrtka insinuira drugačije, vjerojatno u njoj ne želite ni raditi. Svi griješe, pa ako se u takvom okruženju greške ne toleriraju ni na samom početku, samo zamislite kako bi zapravo bilo raditi tamo. To bi trebalo biti dovoljno da vas potakne da u sljedećem intervjuu budete što autentičniji.

Savršen ili potpuno nepripremljen nastup – postoji li sredina?

Naravno da postoji, a zove se – prirodan nastup. Nemojte povezivati ​​razmišljanje o odgovoru s nepripremljenošću. Zamislite to kao način da iz prve ruke pokažete sugovorniku kako se nosite s nepredvidivom situacijom i koliko brzo je prevladate. Ako vam sugovornik postavi pitanje koje niste očekivali, prije svega duboko udahnite. U redu je uzeti trenutak da saberete svoje misli, a zatim formulirate odgovor. Nije realno očekivati da imate spreman odgovor na baš svako pitanje. Umjesto toga, intervju bi trebao biti razgovor u kojem iskreno razgovarate o sebi i svom iskustvu. Upotrijebite ovih pet savjeta kako biste bili bolji od konkurencije i ispali prirodniji na intervjuima.

  1. Istražite misiju i povijest tvrtke za koju se prijavljujete – poslodavci žele vidjeti da kandidat ima istinski interes za tvrtku i da se potrudio doći do informacija o potencijalnom budućem radnom okruženju. Temeljitim istraživanjem tvrtke bit ćete puno spremniji govoriti detaljnije o njezinoj organizacijskoj misiji i smjeru kada vas upitaju.
  2. Vježbajte uspostavljanje kontakta očima sa svojim ispitivačima – kontakt očima tijekom intervjua je vještina koja se može naučiti i značajno će vam pomoći da na intervjuima izgledate prirodnije. Iskoristite članove obitelji ili prijatelje da vas provedu kroz lažne intervjue i postavljaju vam pitanja za koja mislite da bi vam se mogla postaviti prilikom pravog intervjua.
  3. Vježbajte tehnike disanja – jedna od poznatijih tehnika za savladavanje nervoze i anksioznosti je tehnika disanja koja smiruje vaše srce i živce prije i tijekom intervjua. Usporavanjem otkucaja srca, kroz manipulaciju disanjem, možete biti prirodniji na intervjuima izbjegavajući hiperventilaciju koja dolazi s nervozom.
  4. Budite prirodni tako što ćete biti spremni – pripremite lažna pitanja i (ako imate prilike) razgovarajte s drugim zaposlenicima u tvrtki kako biste znali što možete očekivati ​​na svom nadolazećem intervjuu. Formirajte strukturu za odgovaranje na određene vrste uobičajenih pitanja kako biste izgledali mnogo prirodnije kada se suočite s poznatim problemom. Samo zapamtite – nemojte ih pamtiti, kako ne biste ostavili dojam neiskrenosti.

Neka vaše vještine govore u vašu korist

Vaši ispitivači razumiju da nitko nije savršen, stoga nema smisla pokušavati se pretvarati da jeste tijekom intervjua. Ako vas pitaju o slabostima, nemojte izbjegavati pitanje ili navoditi jednu od onih lažnih slabosti (“Previše radim” ili “Previše sam predan uspjehu tvrtke”). Umjesto toga, objasnite korake koje ste poduzeli za poboljšanje konkretnih zadataka ili rješavanje konkretnih problema. Metoda STAR (ili prevedeno s engleskog akronim za Situacija, Zadatak, Radnje, Rezultati), koja se obično koristi za odgovaranje na pitanja o ponašanju, može biti izvrstan način da objasnite kako ste prevladali profesionalni nedostatak na sažet, ali promišljen način. Slično tome, ako se od vas traži da razgovarate o trenutku kada u nečemu niste uspjeli, nemojte pokušavati izbjeći pitanje niti tvrditi da nikada niste doživjeli neuspjeh. Umjesto toga, prihvatite ovu priliku da pokažete svoju samosvijest i predanost profesionalnom razvoju. Poslodavci bi radije zaposlili nekoga tko je samosvjestan i sposoban učiti na vlastitim pogreškama, nego kandidata koji se pretvara da je savršen.

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.