Kontaktirajte nas

Ugradnja video nadzora vam se čini kao nešto što možete i sami? Pripazite da početni niski troškovi ne prerastu u skupu posljedicu nestručnog rukovanja.

Na prvi pogled stvar izgleda poprilično jednostavno: vaša mala tvrtka nema veliki poslovni prostor, a kamera koju ste kupili nakon kratkog internet pretraživanja izgleda dovoljno dobra za vaše potrebe i prilično jednostavna za instalaciju. Poneka žica, možda WiFi pristup, instalacija softvera, povezivanje i – gotovo! Vaš objekt je sada siguran. No, je li to doista tako? Evo zašto biste trebali dobro promisliti kome prepuštate brigu o sigurnosti svog poslovnog objekta.

Video nadzor za samostalno postavljanje dolaze s velikim rizikom

Mala se poduzeća suočavaju s jedinstvenim sigurnosnim prijetnjama. Komercijalni objekti u kojima noću ili vikendom nema nikoga, često su na meti kriminalaca. Iako se na prvi pogled čini kako se ne isplati ulagati u velike infrastrukturne zahvate kako bi se dodatno osigurali, jeste li uzeli u obzir što se dogodi ako dođe do provale, krađe ili veće štete? Sve što se nalazilo u vašem poslovnom prostoru sigurno vam je potrebno za svakodnevno poslovanje, što znači da ćete hitno morati zamijeniti sve što je nestalo ili se oštetilo, kako ne bi pretrpjeli dodatne gubitke uzrokovane prekidom normalnog radnog ritma. 

sve-prednosti-video-nadzor-u-poslovanjuJednostavne instalacije bežičnih kamera i alarma nude mogućnost uštede troškova i smanjenog održavanja, ali u praksi oni mogu uzrokovati više problema nego što ih rješavaju. Bežične kamere sada mogu prikazivati video uživo na većini mobilnih uređaja, te isto tako i pohranjivati foto i video zapise. U kombinaciji sa senzorima za kretanje, nekima se mogu činiti idealnim i jeftinim rješenjem. U praksi, međutim, stvari i nisu baš tako jednostavne. Držite li svoje mobilne uređaje u drugoj prostoriji dok spavate, velika je vjerojatnost da se neće probuditi ako vas sustav upozori na sumnjive radnje. S druge strane, ako znate ste sami odgovorni za cijelu instalaciju i nadzor, možda uopće nećete moći mirno spavati, bez obzira događa li se nešto ili je sve u redu. Osim ako se i sami ne bavite postavljanjem video nadzora, vjerujete li u svoje vještine toliko da ste spremni prihvatiti rizik koji donosi nestručna instalacija? 

Stručno postavljen video nadzor za veću sigurnost

Hoteli, restorani i slične uslužne djelatnosti idealne su mete za pljačke, džeparenje i slične kriminalne radnje, jer nemaju jače sigurnosne mjere na ulazima. Postoji velika potreba da se gostima pruži osjećaj sigurnosti, bez narušavanja privatnosti. Sustav video nadzora se može koristiti i u svrhu stvaranja dokaznog materijala i za prevenciju pljački. 

ict-video-nadzor

Prilikom postavljanja vašeg poslovnog alarma postoji nekoliko pitanja na koja morate odgovoriti. Koliki će broj kamera pružati odgovarajuću sigurnost? Postoje li područja vašeg poslovanja koja zahtijevaju dodatnu pokrivenost, poput ulaznih vrata ili prozora? Nalaze li se u njemu blagajne? Možda postoji pokoji sef? Postavite li žice na vidljivo mjesto, kriminalci jednostavno mogu povući utikač, prekinuti njihov radi i izbjeći detekciju. Ne kaže se uzalud kako je bolje spriječiti, nego liječiti. Znate li koja pitanja morate postaviti s obzirom na specifičnost svog poslovanja? Nije isto bavite li se prodajom namirnica, nudite li vrijednu elektronsku opremu ili imate ured u koji ne zalaze klijenti. 

Stručna instalacija vam omogućuje dizajn instalacije prilagođen vašem poslovanju i koji pokriva kritična područja, dodaje senzore pokreta ili one za lomljenje stakla gdje je to primjereno, a zatim se provodi temeljito testiranje vašeg sustava. Kamera koju ste postavljali sami možda dolazi s uputstvima za uporabu, no u paketu ne dobivate stručnu osobu koja vam iz vlastitog iskustva može reći detalje u kojima se kriju skrivene zamke kada je u pitanju sigurnost. Želite li doista svoju sigurnost povjeriti u ruke neznanaca s foruma kojima ćete se obratiti jednom kada naiđete na problem? Što ako ga nitko od njih ne zna riješiti?

ICT video nadzor Hrvatskog Telekoma

Problemi sa samim sustavom obično su pokriveni jamstvom kada ih instalira stručnjak. Uz  ICT video nadzor koji pruža Hrvatski Telekom, njihovu ćete asistenciju imati 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. HT stručnjaci zaduženi su za izradu cijelog projekta, implementaciju sustava, kabliranje kamera i stavljanje istih u pogon. Sva  rješenja su skalabilna — zadovoljavaju potrebe lokacija od par kamera i par stotina kamera. patentirani sustav kompresije slike omogućava 40 — 50 % više materijala od tradicionalnih sustava, a zaposlenici mogu nadgledati sve lokacije uživo s jednog mjesta, bez obzira od koliko se kamera sastoji sustav.

ICT_video_nadzor

ICT video nadzor Hrvatskog Telekoma se štiti s pet različitih razina zaštite istovremeno i tako sprječava neovlašteni pristup video materijalu, a koristeći sustav glasovnog upozoravanja vaše osoblje iz sigurnosti kontrolne sobe može upozoriti počinitelje prije nego šteta nastane. ICT video nadzor cjelovito je rješenje, jednostavno za održavanje i korištenje, za koje ne trebaju ni stalno zaposleni informatički stručnjaci ni postojeća IT infrastruktura.

Kao vlasnik male tvrtke, odgovorni ste za rješavanje svih poteškoća vezanih uz sigurnost ili krađu. Vjerojatno ste već doživjeli vožnju natrag do svog poslovnog prostora, usred noći, kako bi provjerili nešto ili brigu da ste nešto ostavili otključano. Sustav video nadzora omogućava vam da nadgledate svoj posao s bilo kojeg mjesta i pomoću gotovo svakog uređaja s internet vezom, kako bi bili sigurni da je vaše poslovanje u potpunosti zaštićeno.

 

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.