Više od polovice vlasnika pametnih telefona živi u strahu da će im se potrgati zaslon na mobitelu i da će ostati bez pohranjenih podataka. Mnogi smatraju i da su troškovi popravka previsoki, pogotovo u svjetlu aktualne krize i inflacije.

Razumljivo, u vrijeme kad kad dijagonale ekrana mobilnih telefona sustižu one na tabletima i omanjim laptopima, mudro ih je zaštititi te držati u torbicama i futrolama. No statistike govore da, bez obzira na sve, stakla i dalje pucaju te da su zamjena stakala i ekrana i dalje jedan od najčešćih razloga za odlazak serviseru.

A ti odlasci mogu dobro udariti po džepu, posebno kad se kvarovi dogode izvan jamstvenog roka. Uostalom, jedan od Murphyjevih zakona govori o vjerojatnosti da se uređaj pokvari ili ošteti čim mu istekne jamstvo.

U većini slučajeva ljudi svoje pametne mobitele oštete slučajno i uglavnom je to kod kuće gdje se osjećaju sigurno; bilo da gledaju televiziju, spremaju ručak, pospremaju…

A većinom do tih oštećenja dolazi jer nam telefon jednostavno ispadne iz ruku, a često završi i u vodi ili na podu, bilo da smo u kupaonici, kuhinji ili na putu prema poslu. To dakako uzrokuje oštećenje naslova, na što ljudi potroše pozamašne iznose.

No ipak polako dolazimo pameti pa većina odlučuje osigurati svoje telefone. Trend je posebno raširen među mladima; njih 33 posto potpisalo je ugovore o dodatnom jamstvu.

Hrvatska možda kaska za sređenim statistikama kvarova, no zato promptno slijedi trendove ugovaranja usluga dodatnog jamstva. HT Business jamstvo jedinstvena je usluga u Hrvatskoj koju za sada mogu ugovoriti samo poslovni korisnici Hrvatskog Telekoma i nudi tri opcije koje se ugovaraju prilikom kupnje uređaja.

Produljeno HT Business jamstvo daje 12 mjeseci dodatne sigurnosti nakon isteka originalnog proizvođačevog jamstva i obuhvaća identične kvarove kao i jamstvo proizvođača. Kod Appleovih uređaja to vrijedi unutar ugovorne obveze od 24 mjeseca; prvu godinu koristi se originalno tvorničko Appleovo jamstvo, dok je druge godine korisnikov mobitel osiguran jednakim jamstvenim uvjetima kroz uslugu. Kod ostalih proizvođača tvorničko jamstvo traje 24 mjeseca, a produljeno jamstvo vrijedi još 12 mjeseci, ukupno 36 mjeseci.

HT Jamstvo na zaslon namijenjeno je osiguranju najosjetljivijeg i najskupljeg dijela pametnog telefona, njegovog ekrana. Zamjena zaslona može se iskoristiti jednom u trajanju ugovorne obveze od 24 mjeseca.

Tu je i HT Premium jamstvo koje pokriva sva oštećenja i kvarove na uređaju i može se iskoristiti jednom tijekom ugovorne obveze od 24 mjeseca. Riječ je o usluzi koja se po svemu ponaša kao kasko osiguranje, ali ovaj put za mobitele.

Sadržaj preuzet sa tportal.hr

Podijelite